full screen background image

Založení kavárny – jaké vybavení pořídit?

Vždy jste toužili po tom založit si vlastní podnik v oblasti pohostinství? Rozhodli jste se splnit si vlastní sen a otevřít si vlastní kavárnu? Než se však do toho pustíte, měli byste mít určitou představu o tom, jak by mělo prostředí kavárny vypadat, jaký bude interiér, design i atmosféra. Pokud máte již vše promyšlené a vyřízené, bude zapotřebí před otevřením kavárnu vybavit.

Jaké vybavení je nezbytné?

Pokud máte vše ohledně založení kavárny promyšlení a veškeré papíry vyřízené, bude zapotřebí před otevřením kavárnu vybavit. My Vám zde shrneme základní vybavení, bez kterého se neobejdete. Při otevření Vašeho podniku by Vám neměl chybět zejména kávovar, chladicí zařízení

Kávovar

Základním kamenem vybavení kavárny je kvalitní kávovar, který budete využívat na přípravu klasického espressa, cappuccina či latte. Kromě kávových nápojů by tento stroj měl zvládnout připravit také horkou vodu na čaj a díky parní trysce i další horké nápoje jako svařené víno či džus. V dnešní době je na trhu velké množství druhů kávovarů. Vhodné jsou např. automatické či profesionální kávovary přizpůsobené pro dennodenní provoz.

Výrobník horké čokolády

Počítejte s tím, že do Vaší kavárny přijdou i lidé, kteří kávu nepijí. Kromě čaje byste jim měli nabídnout i další občerstvení – např. horkou čokoládu. K výrobě horké čokolády je vhodné pořídit si kvalitní výrobník, který vyrobí skvělou horkou čokoládu vhodnou na zahřátí během zimních měsíců.

Chladicí zařízení

V kavárnách by neměly rozhodně chybět speciální chladicí boxy, které slouží ke sladování různých nápojů a potravin. Chladicí technika je v kavárně opravdu nezbytná. U kaváren s větším provozem se Vám může hodit chlazení na pivo, víno a různé nápoje, které vyžadují různou ideální teplotu, nebo chladicí a mrazicí boxy pro uchování potravin.

Doporučujeme také pořídit si do kavárny prosklené chladicí vitríny, do kterých vystavíte veškeré dorty, dezerty a různé sladkosti a ze kterých si pak mohou zákazníci vybrat vždy ten svůj kousek.

Výběr chladicí techniky

Chladicí zařízení je opravdu nezbytnou součástí vybavení každé kavárny a bohužel poměrně velkou investicí, proto byste při výběru měli být obezřetní a vybrat si takový box, který bude splňovat všechny Vaše přání a požadavky.

Zmrzlinový stroj

V žádné kavárně by neměla chybět zmrzlina, která se používá pro výrobu zmrzlinových pohárů, do ledové kávy nebo k palačinkám. Pro výrobu vlastní zmrzliny si pořiďte kvalitní zmrzlinový stroj, který Vám umožní připravit vlastní zmrzlinu z různých přísad.

Výrobník šlehačky

Praktickým pomocníkem, který rozšíří Vaše možnosti, je výrobník šlehačky. Díky tomuto přístroji vytvoříte dokonalou a nešizenou šlehačku např. do vídeňské kávy, různých dezertů, dortů, palačinek, pohárů a mnoho dalšího.

Myčka na nádobí

S provozem kavárny se váže hromada špinavého nádobí. Počítejte s tím, že čím více zákazníků budete mít, tím větší hromada špinavého nádobí bude vznikat. Toto nádobí bude zapotřebí rychle a perfektně umýt, usušit a vrátit do provozu. Abyste veškeré nádobí měly vždy čisté, určitě investujte do kvalitní myčky na nádobí, která Vám jednak ušetří námahu s mytím, ale také čas.

Koktejlový automat

Během letních měsíců se rozhodně neobejdete bez koktejlového automatu, který je schopný velice jednoduše a rychle vytvořit vynikající míchané nápoje. V dnešní době je založení vlastní kavárny stejně jako založení jakéhokoliv podnikání opravdu náročné, neboť to vyžaduje velké úsilí, snahu, píli a peníze. Člověk má mnoho starostí s vyřizováním oprávnění, sehnání vhodných prostorů, pořízení vybavení atd. Jedná-li se však o Váš sen a jste o něm přesvědčeni, rozhodně neváhejte a splňte si ho.

 

 

 




2 x komentováno u “Založení kavárny – jaké vybavení pořídit?

  1. Martin napsal:

    Některé vybavení je možné vynechat a případně dokoupit později nebo jej vůbec nekoupit (záleží na cílové skupině). Ještě bych doplnil, že je vhodné mít evidenční systém.

  2. Lukáš napsal:

    Ještě bych nezapomínal na nábytek a různé dekorace. Společně s kvalitní kávou je i kvalitní posezení a příjemné prostředí důvod, proč se lidé do kavárny vrací.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *