full screen background image

Vyplatí se ještě otevřít minipivovar? Trh jich pojme stovky!

Česko je rájem pivařů. V zahraničí to vědí už dávno a zájem o naše pivo je především v Německu. Přes hranice k nám proudí spousta německých turistů, kteří si libují v ochutnávce lokálních piv z produkce minipivovarů. Těch je aktuálně kolem čtyř set a podle odborníků se jich uživí ještě minimálně jednou tolik. Pokud si pohráváte s myšlenkou na otevření vlastního podniku či doplnění stávající nabídky o pivo vlastní značky, pravděpodobně nešlápnete vedle.

Zda bude minipivovar úspěšný, nebo se provozovatel utopí v záplavě červených čísel, závisí na mnoha aspektech. Obecně lze říct, že se provozování restauračního minipivovaru vyplatí každému zavedenému podniku, který během letní sezóny bez větších problémů natočí kolem 50 litrů piva za den.

Majitel takového podniku by měl počítat s tím, že rozšířením nápojového lístku o vlastní pivo v průběhu 2-4 let výrazně stoupne návštěvnost. Firmy, které si pořídili restaurační minipivovar, evidují nárůst o 100-400 %. Samozřejmě to platí pouze v případě vhodného umístění – logickým předpokladem je velký pohyb osob (např. cyklistů).

S ohledem na pravděpodobný nárůst návštěvnosti je vhodné prostory doplnit o další místa k sezení. Informace o dobrém lokálním z minipivovaru se šíří rychlostí blesku a provozovatel je sám proti sobě, když zákazníkům nezajistí dostatečnou kapacitu.

Šanci na úspěch však mají také podniky s menší spotřebou. Ty mohou vlastní pivo distribuovat do restaurací a hospod v blízkém okolí.

 

Výrobu piva zvládne každý

Pokud vás možnost pořízení restauračního minipivovaru zaujala, zřejmě vás zároveň napadlo, zda budete schopni vařit pivo i bez předchozích zkušeností. Odpověď zní „ano“. Moderní varna Speidel Braumeister je vybavena automatickou řídící jednotkou, která se stará o hladký průběh všech procesů. Navíc lze zakoupit některou z připravených směsí, které obsahují všechny potřebné ingredience. Vaše cesta k minipivovaru může začít na pivovary-braumeister.cz.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *