full screen background image

Pokud máte na zdi plíseň, poraďte se s profesionálem „Odstraňování plísně Praha“

Na venkovní zdi našeho kosmetického salonu se začala objevovat plíseň. Byla jsem z toho dost špatná, protože to bylo hned u vchodu a bylo to vidět. A není to zrovna nejlepší vizitka pro jakýkoli podnik. Pro kosmetický salon to platí dvojnásobně, když se přece jenom jedná o práci, která je založená na vylepšování vzhledu. Sice jsme se snažili zeď od plísně vyčistit, ale moc jsme neuspěli. Hledali jsme na internetu spoustu rad, jak plíseň efektivně odstranit, ale upřímně – všechny byly k ničemu. Byla to zbytečná práce navíc. Až jsem při pročítání dalších alternativ, jak se plísně zbavit, narazila na úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, odstranění plísní Praha.

Šla jsem na její stránky a začala jsem si hodně číst o této problematice. Na stránkách uvádí, že na zateplených fasádách a na severních stranách zdí je výskyt plísní, bakterií, hub a kvasinek nejčastější. Plísně se mnohdy tvoří i z vnitřních stran zateplených domů. Pro řešení problému, jak se těchto nežádoucích nečistot zbavit, je revoluční nátěr LSG – nátěr proti plísním, který napadené zdi tohoto problému efektivně zbaví. A firma A SERVIS zajišťuje kompletní servis v odstranění plísní, řas, hub, sanitrů, výkvětů a jiných mikroorganismů z jakéhokoli povrchu. Antimikrobiální působení LSG je založeno na principu změny iontové rovnováhy v buněčné stěně mikroorganismu. I velmi krátký kontakt buněčné stěny s ošetřeným povrchem způsobí lokální změnu v koncentraci důležitých iontů a nitrobuněčný tlak způsobí její roztržení. Na povrchu chráněném nátěrem proti plísním LSG nemají plísně, bakterie, houby ani kvasinky vůbec žádnou šanci přežít. Pro buňky vyšších organismů je 100 % bezpečný. Životnost nátěru se pohybuje ve 100 % dle klimatické námahy 4-6 let. V další omezené míře bude fungovat cca do 10 let. Garantovaná záruka je 2 roky.

Řekla jsem si, že to musíme vyzkoušet. Vypadalo to všechno opravdu velice odborně, takže jsem získala jistotu, že by si s tím opravdu mohli poradit. Poradila jsem se o tom ještě s kamarádkou, která je se mnou spolumajitelkou salonu. Té se to zdálo taky dobré a domluvily jsme se, že si A SERVIS najmeme. Zavolala jsem na centrálu a s pracovníky jsem se domluvila na termínu a kalkulaci. Cena mě nijak nepřekvapila, už na internetu jsem si zjistila, že jsou služby o něco dražší, ale nijak mně to nevadilo. Jednak jsme se té plísně už opravdu moc chtěly zbavit a jednak jsem si na internetu na tuto firmu načetla spoustu kladných recenzí, takže jsem neměla žádné obavy, že by to byly vyhozené peníze. Slečna na centrále byla moc milá a okamžitě jsme se s ní dohodly na termínu.

Když k nám pracovníci přijeli, pustili se do práce. Já jsem byla celou dobu u toho, protože jsme se s kamarádkou shodly, že bude lepší, když to aspoň jedna z nás bude mít pod dohledem. Ne, že bych chtěla být vyloženě podezíravá, ale pokud s někým spolupracuji poprvé, jsem raději u toho. Ale po této zkušenosti vím, že příště už u toho určitě nikdy být nemusím, jsou to všichni slušní a profesionální zaměstnanci, na které je spolehnutí.

Na místo napadené plísní aplikovali běžný desinfekční prostředek. Po odstranění nečistot a biotického napadení poté aplikovali nátěr proti plísním přímo na stávající povrchy, které pak trvale chrání proti opětovnému výskytu plísní, bakterií, hub, kvasinek a řas. Po zaschnutí vytvoří omyvatelný transparentní, difúzně otevřený povrch odolný povětrnostním vlivům i UV záření. LSG je aplikovatelný na vápenocementové omítky, dřevo, OSB desky, umakart, disperzní, silikátové barvy, betony, keramické obklady a podobné materiály. LSG nátěr proti plísním lze aplikovat ve vnitřních i vnějších prostorách. Takže potom, co plíseň odstranili, dali LSG jako prevenci na všechna místa, kde by se plíseň mohla v budoucnu objevit.

Plísně nás samozřejmě zbavili a naše fasáda je opět v pořádku. Jsem této firmě opravdu zavázaná, protože nám se s ní nedařilo nic udělat a bály jsme se, že se tohoto problému nikdy natrvalo nezbavíme, proto bych chtěla tuto firmu všem moc doporučit. Pracovníci odvedli vynikající práci a my bychom jim touto recenzí chtěly vyjádřit naše díky.

Rádi sportujete? Nepodceňte správný výběr sportovní obuvi

Při každém sportu je velice důležité myslet na to, jaké boty máte na nohou. Správné obutí může zlepšit váš výkon a především předejít různým zdravotním komplikacím. Proto si na sport nekupte první nejlepší tenisky, na které narazíte. Při zkoušení sportovních bot si dejte vážně záležet. Správná velikost je základ. Rozhodně nekupujte obuv, která vás byť jen trošku tlačí s tím, že se zajisté vytáhne, protože jste si zamilovali právě tuto a jinou nechcete. Naopak, bude lepší, když si koupíte obuv o půl čísla větší. Při sportu se vám totiž do chodidel dostává více krve a noha je pak větší.

52595283 - shoes kid on the carpet

Dále je výběr důležitý i kvůli typu klenby. Asi polovina populace má klenbu neutrální, zbytek má buďto klenbu plochou nebo vysokou. To zjistíte tak, že si stoupnete mokrou nohou na papír. Normální klenba se pozná podle širokého pruhu, který pojí patu a prsty. Plochá klenba tvoří široký otisk chodidla po celé délce a vysoká klenba pouze tenoučký pruh, který pojí prsty s patou.

Dále je třeba postupovat tak, že musíte zvážit, jakou sportovní činnost budete vykonávat. Při běhu je velice důležité dbát hlavně na klouby, protože hmotnost, která na klouby působí při dopadu je větší, až 3,5x. Proto je důležité vybírat boty, které díky tzv. tlumící technologii ochrání vaše klouby při dopadu. Pokud si nevíte rady, poraďte se s odborníkem. Spousta věcí je třeba konzultovat se specialisty, ale lidé se raději stále raději spoléhají sami na sebe. Například i s čištěním koberců. Věřte mi, nepouštějte se do toho a přenechejte to profesionální úklidové firmě, například firmě A SERVIS LIPKA. strojové čištění koberců Praha 3. Ušetříte tím nejenom hromadu času, ale i vašeho úsilí.

 


TAG


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *